Apple-Uutiset

Siirretyt kohteet macOS Catalinassa selitetty

Maanantai 14. lokakuuta 2019 klo 14:06 PDT Tim Hardwick

Catalina siirsi kohteitaKun olet päivittänyt macOS Catalinaan, saatat yllättyä havaitessasi Macin työpöydältä pikakuvakkeen Relocated Items -kansioon, jota ei ollut siellä aiemmin. Tämän kansion luominen on itse asiassa normaalia toimintaa, kun päivitetään vanhempi macOS-versio Catalinaksi, mutta korostamme sitä tässä artikkelissa, koska monet käyttäjät ovat ymmällään kansion olemassaolosta ja sen sisällöstä.



Mitä ovat siirretyt tavarat?

Siirretyt kohteet ovat vanhempia tiedostoja ja tietoja aiemmista macOS-asennuksista, joille Apple ei ole varma, mitä tehdä Catalina-päivityksen jälkeen.

Catalina on ensimmäinen macOS-versio, joka ottaa tukkukaupan käyttöön suhteellisen uuden Apple File Systemin (APFS), joka on optimoitu viimeaikaisissa Maceissa käytetylle flash-tallennustilalle. Sen lisäksi, että APFS-muotoiltu levy sisältää joukon muita uusia teknisiä ominaisuuksia, se käyttää tilaa jakavaa 'säilöä', joka voi sisältää useita suojattuja 'taltioita' tai tiedostojärjestelmiä. Tämä mahdollistaa levyn vapaan tilan jakamisen pyynnöstä ja allokoinnin mille tahansa säiliön yksittäiselle taltiolle tarpeen mukaan.





Kun päivität macOS 10.15:een, Catalina asennetaan vain luku -tilassa olevaan järjestelmätaltioon nimeltä 'Macintosh HD', kun taas tiedostosi ja tietosi tallennetaan erikseen toiselle taltiolle nimeltä 'Macintosh HD - Data'. Tämän asennuksen ideana on, että se auttaa estämään kriittisten käyttöjärjestelmätiedostojen vahingossa tapahtuvan päällekirjoituksen, koska käyttäjä ei voi enää muuttaa tietoja tai tallentaa tiedostoja vain luku -tilassa olevalle järjestelmätaltiolle.

macos catalina -levyapuohjelma näyttää vain asemat
Käytännössä keskivertokäyttäjän ei pitäisi havaita mitään eroa jaon jälkeen, koska molemmat taltiot näkyvät Finderissa yhtenä yhtenäisenä Macintosh HD -taltiona (vaikka voit halutessasi tarkastella niitä erikseen Levytyökalussa).

Päivityksen aikana käynnistystaltiolle aiemmin tallennetut tiedostot tai tiedot tallennetaan kuitenkin nyt uuteen Macintosh - HD Data -taltioon, eikä Catalina välttämättä löydä niille sieltä vastaavaa kotia. Sieltä tulee Relocated Items -kansio.

Siirretyt kohteet -kansio

Kun luot kaksi erillistä taltiota päivityksen aikana, Catalina tarkistaa kiintolevylläsi olevat tiedostot ja tiedot varmistaakseen, että ne ovat kelvollisia, valtuutettuja ja oikeassa paikassa. Kaikki tiedostot ja tiedot, joita ei voitu tallentaa Macintosh HD - Data-asemaan alkuperäistä sijaintiaan vastaavaan kansioon, sijoitetaan Siirretyt kohteet -kansioon. Tämä kansio sisältää myös PDF-dokumentin, jossa on lisätietoja näistä tiedostoista.

Kansiossa voi olla monia muita tuntemattomia asioita, joita sinä, toinen käyttäjä tai sovellus on muokannut. Siitä huolimatta muutokset tekevät niistä yhteensopimattomia macOS Catalinan kanssa, ja niitä pidetään järjestelmän kannalta tarpeettomina.

Voinko poistaa siirretyt kohteet -kansion?

On syytä toistaa, että Työpöydällä näkyvä Siirretyt kohteet -kansio on vain pikakuvake, joka voidaan poistaa turvallisesti. Tämä ei poista kansiota tai sen sisältöä kiintolevyltäsi. Varsinaisen kansion löydät täältä /Käyttäjät/Jaetut/Siirretyt kohteet .

On täysin sinun päätettävissäsi, poistatko varsinaisen Relocated Items -kansion vai et. Sisällön poistamisen pitäisi olla turvallista Macin käyttöjärjestelmän kannalta. Muista vain tarkistaa sisältö huolellisesti tutun näköisten asioiden varalta. Jos sinulla on kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka eivät toimi Catalina-päivityksen jälkeen, Relocated Items -kansio voi hyvinkin sisältää niihin liittyviä tietoja, mutta kehittäjien on todennäköisesti päivitettävä se näiden sovellusten uusissa versioissa. Jos tunnistat mukautettuja määritystiedostoja Siirretyt kohteet -kansiossa, sinun kannattaa säilyttää ne viitettä varten siltä varalta, että haluat luoda ne uudelleen myöhemmin.

Jos Siirretyt kohteet -kansiosi ei ole kovin suuri , poista sitten vain Siirretyt kohteet -pikakuvake työpöydältäsi silmänsärkyjen poistamiseksi ja jatka eteenpäin. Mutta jos haluat todella poistaa todelliset tiedostot, katso alla.

Siirretyt kohteet -kansion poistaminen

Voit poistaa todellisen Relocated Items -kansion vetämällä sen roskakoriin ja tyhjentämällä Roskakori-kansion. Tästä huolimatta osa sisällöstä saattaa vastustaa poistamista, kun tulet tyhjentämään roskakoria siirrettyjen tiedostojen vanhojen suojausoikeuksien vuoksi.

siirretty tavarat roskakoriin
Jos näin on, yksi tapa päästä eroon tiedostoista on poistaa järjestelmän eheyden suojaus (SIP) käytöstä Macissasi. Seuraavat vaiheet selittävät, kuinka SIP poistetaan käytöstä, mutta ennen kuin jatkat, huomaa, että prosessi sisältää Macin uudelleenkäynnistyksen ja terminaalin käytön. Jos et tunne Terminal-komentokehotetta tai jos sinulla on muita epäilyksiä vaiheista, neuvomme on jättää Relocated Items -kansio paikoilleen tai siirtää se muualle poissa näkyvistä. Eternal ei ole vastuussa mistään tietojen katoamisesta.

  1. Jos Siirretyt kohteet -kansio on roskakorissa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Laita Takaisin kontekstuaalisesta ponnahdusvalikosta.
  2. Käynnistä Mac uudelleen käyttämällä Uudelleenkäynnistää... -vaihtoehto Apple-valikkopalkissa ja kun käynnistysjakso alkaa uudelleen, pidä Komento ja R näppäimiä siirtyäksesi palautustilaan.
  3. Valitse Palautusnäytön valikkopalkista Apuohjelmat -> Pääte .
  4. Tyyppi csrutil pois käytöstä ja paina Enter.
  5. Käynnistä Mac uudelleen käyttämällä Uudelleenkäynnistää vaihtoehto valikkorivillä.
  6. Poista nyt Siirretyt kohteet kansio ja tyhjennä sitten Roskakori.
  7. Käynnistä Mac uudelleen ja siirry palautustilaan uudelleen käyttämällä Komento-R .
  8. Valitse Palautusnäytön valikkopalkista Apuohjelmat -> Pääte .
  9. Tyyppi csrutil käytössä ja paina Enter ottaaksesi SIP uudelleen käyttöön.
  10. Käynnistä Mac uudelleen käyttämällä Uudelleenkäynnistää vaihtoehto valikkoriviltä.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, Relocated Items -kansion sisällön pitäisi olla poistunut järjestelmästäsi lopullisesti.